Säästämisestä vastuulliseen rahankäyttöön

Share |

Keskiviikko 5.4.2017 - Harri Syrjäläinen


Nyt olemme tilanteessa, jossa velkaantuminen on pysäytetty, leikkauksia ei tarvita ja voimme aloittaa kehittää kuntaa. Valtuusto lisäsi palveluiden rahoitusta vuoden 2017 budjetissa ja ensi vuoden budjetin valmistelun yhteydessä keskustellaan lisärahoituksesta. Tähän liittyen on kuultu kommentteja siitä, että jotkut henkilöstöryhmät eivät olisi osallistuneet säästöihin. Lisärahoitusta ei voi kohdentaa miettimällä kuka on osallistunut eniten talkoisiin, miltä henkilöstöryhmältä tai minkä ammattiyhdistyksen jäseniltä on otettu eniten pois.

Vaalikauden suurimmat leikkaukset kohdistuivat perusopetukseen. On loogista, että talouden kohentumisen johdosta perusopetuksen rahoitusta lisätään. Rahoitusta voidaan kohdentaa esimerkiksi: uuden opetussuunnitelman vaatimiin uusiin työkaluihin, miettiä opetusryhmien kokoa, mahdollisuutta lisätä jakotunteja, kouluttaa henkilökuntaa, lisätä koulujen viihtyisyyttä tai kehittää uusia toimintatapoja, joilla voisi lisätä oppimisrauhaa.

Kesäkuussa aloittavalla uudella valtuustolla on paremmat lähtökohdat kehittää kuntaa kuin nykyisellä ja sitä edeltäneellä valtuustolla. Tähän tilanteeseen ei ole päästy vastuuta kiertämällä vaan vastuuta kantamalla. Muistakaa äänestää.

Harri Syrjäläinen

Kokoomuksen valtuustoryhmän pj, kuntavaaliehdokas

Avainsanat: Kangasala Syrjäläinen


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini